24 Temmuz 2016 Pazar

Çörekotu Ve Kullanımı


Çörekotu çiçeği


Çörekotu tohumları suya konularak bir müddet bekletildikten sonra, o su nezle için burundan damlatılır.

Çörekotu havanda dövülüp toz haline getirildikten sonra zeytinyağı ile karıştırılır ve buruna damlatılır.

Çörekotu toz haline getirildikten sonra bir beze konulur ve hasta kimse iyileşinceye kadar koklanır.

Çörekotu tohumu

Çörekotu bazen sade olarak, bazen de başka bir madde ile karıştırılarak kullanılır. Bazan havanda dövülüp toz haline getirilerek, bazan tane olarak yenilerek veya suyunu içerek: bazan suyunu buruna damlatmak, bazan da tozunu yaraya serpmek suretiyle ve daha başka şekillerde de kullanılmıştır.


Çörekotu önce kavrulur, sonra iyice dövülür, daha sonra zeytinyağı ile karıştırılıp üç veya dört damla buruna damlatılacak olursa, aksırması çok olan geçici nezle için faydalıdır.




Tıbb-ı Nebevî Ansiklopedisi
Ali Rıza Karabulut

Akabe Kitabevi



2 yorum:

  1. faydalı bilgi not aldım lazım olabilir evet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çörekotunun ölümden başka her derde deva olduğuna dair hadis-i şerifler de var. Tabii biiznillah.

      Sil