25 Ağustos 2016 Perşembe

Bal



Bal hazmı kolaylaştırır ve midenin en güzel dostudur. Bal, değil midenin bütün vücudun dostudur. Mide ve bağırsak yaraları için bal, emsali bulunmayan bir ilaçtır. Sabah-akşam aç karına ve yemeklerden epeyce sonra alınmalıdır.
En güzel kullanma şekli ise, ılık su ile şerbet yapıldıktan sonra alınmasıdır.

Vücudu zayıf olanlara, midesinde hazımsızlık  bulunanlara, nekahet devresindeki hastalara hastalıktan dolayı zayıf düşen kimselere, müzmin kabızlıklara, zehirlenmelere, mide ve bağırsak yaralarına, çocuk hastalıklarına bal ve bal şerbeti gibi ilaç yoktur.

Bal, midedeki ekşime fazlalığını azaltır ve ekşime eksikliğini de giderir, yani mide ekşimesini normal bir seviyede tutar.
Bal, mide ve bağırsak yaraları için çok faydalıdır.



Tıbb-ı Nebevî Ansiklopedisi
Ali Rıza Karabulut

Akabe Kitabevi


5 yorum:

  1. Bal güzelde ben yiyemiyorum Kaymakla anca gideri oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tatlıyla pek aram iyi değil ama şifa niyetine yemek lazım.

      Sil
  2. balı ağzıma sıkıyom yaa yukarı kaldırıp öyle çok zevkli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Deep alemsin vessellam yani Bal nasıl yiyorsun öyle Allah aşkına Sütlü tatlı olsa neyse

      Sil